NÖVÉNYVÉDŐ GÉP VIZSGÁLÓ ÁLLOMÁSÜdvözöljük! A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Növényvédő Gép Ellenőrző Állomásának legfontosabb alapelve a minőség és a megbízhatóság, amely meghatározza a szervezet egészének működését.


A növényvédő gép tulajdonosok, üzemeltetők már régóta tudják, hogy mind a szántóföldi mind az ültetvény, illetve kertészeti permetezőket - számos európai országhoz hasonló – nálunk is időszakosan műszakilag felül kell vizsgálni. Ennek célja, hogy az egyre drágább vegyszerek kijuttatása a leghatékonyabban és legpontosabban történjen, ami csak megfelelően felszerelt és jól beállított gépekkel érhető el. A legfőbb szempont azonban az élelmiszerbiztonság, hiszen a pontatlanul, nem megfelelő elosztással és dózissal kijuttatott kemikáliák súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot, emellett komoly agrotechnikai és termesztéstechnológiai problémákat okozhatnak. A rosszul beállított, hibás vagy kopott alkatrészekkel üzemeltetett permetezőgépek munkájának környezetvédelmi, egészségi, nem utolsó sorban pedig a vegyszerpazarlásból eredő anyagi következményei is fennállnak. Vállalatunk cégcsoportjához tartozó Agrokert Kft. végzi ezeket a vizsgálatokat.


AGROKERT KFT.

4400 Nyíregyháza, Kinizsi u. 2.


Telephely és gépvizsgáló állomás: 4900 Fehérgyarmat, Szatmári utca 1.


Cégjegyzékszám: 15-09-065767

Adószám: 11847003-2-15

Állomás azonosító: HU029


Felülvizsgálattal kapcsolatos további információ:


Varga József cégvezető

Telefonszám:  36 70 331 0471

E-mail: varga.jozsef@agrokerholding.hu
A felülvizsgálatra való bejelentkezés:A géptulajdonos regisztrációt követően a megrendelőlap kitöltésével és elküldésével jelentkezik a felülvizsgálatra a következő elektronikus felületen vagy a kitöltött megrendelőlapot személyesen is leadhatja a felülvizsgáló állomáson. Minden 5 évnél idősebb gép, (ami nem háti kézi pumpás, vagy háti motoros) vizsgára kötelezett.
Gyakorlati tanácsok növényvédelmi gép tulajdonosoknak:

 


A megrendelőlap elküldésével a megrendelő vállalja, hogy a lemosott, kitisztított, vegyi anyagoktól mentes, valamint tiszta vízzel feltöltött és munkára alkalmas állapotú növényvédő gépet a vizsgálatot végző által meghatározott időben és helyszínen saját költségén felvonultatja, és tudomásul veszi, hogy ezen feltételek teljesülésének hiánya esetén a vizsgálat nem végezhető el, a vizsgálati díj vissza nem téríthető.


 

• erőátviteli alkatrészek megfelelő működése,


• biztonsági berendezések megléte,


• szivattyú megfelelő működése és csepegés mentessége,


• keverés megfelelő működése,


• permetlétartály épsége, zárhatósága,


• tartály szintjelző megléte és annak leolvashatósága,


• mérőrendszerek működése és leolvashatósága,


• kezelőszervek és szabályozó berendezések megfelelő működése, 

elérhetősége és csepegés mentessége,


• vezetékek és tömlők sérülés és csepegés mentessége,

   szűrők megléte és azok méretének megfelelősége,


• szórókeret szerkezeti épsége, stabilitása és akadozás mentes működése,


• csepegésgátlók megfelelő zárása,


• fúvókák megfelelő porlasztása és azok liter/percteljesítményének egységessége, 

valamint azok megfelelése a fúvóka teljesítmény táblázatban  foglaltaknak 

(ami a keresztirányú eloszlás alapvető feltétele).
A felülvizsgálatról:A felülvizsgálatot precíziós műszerekkel végezzük, melyek minden jogszabálynak és szabványnak megfelelnek.A felülvizsgálat menete:·       állapotfelmérés szemrevételezéssel


·       állapotfelmérés műszerekkel


·       szivattyú átfolyásmérés


·       elektronikus fúvókateljesítmény mérés


·       komplex vizsgálat


·       szaktanácsadásHa a felülvizsgálat eredménye megfelelő, az állomás kiadja a növényvédelmi gép működési engedélyét igazoló matricát, majd ezt követően a gép tulajdonosa postai úton kapja meg a hivatalos Tanúsítványt. A felülvizsgálat díjköteles.

Növényvédő gép vizsgáló mobil állomásunk